Gratis ebooks en whitepapers

Wat is eigenlijk een ebook en wat kost het nou precies? Lees hieronder alles over dit onderwerp en download onze gratis ebooks/whitepapers. Ook leggen we je uit op welke apparaten je een e-book het beste kunt lezen. Zijn e-books duurder dan reguliere boeken? En welke ebooks zijn op dit moment het meest populair? Onderaan de pagina lees je hier meer over en geven we jou op al deze vragen een helder en duidelijk antwoord.

Vakgebied

Onderwerp

Schrijver

Zonnatura neuromarketing reclame-onderzoek 2
Zonnatura neuromarketing reclame-onderzoek 2

Zonnatura neuromarketing reclame-onderzoek

Zet de Zonnatura reclame aan tot verkoop en hoe kan de reclame verbeterd worden? Steeds meer merken zien in dat het keuzeproces van hun klanten veel onbewuster verloopt dan aanvankelijk gedacht. Unravel onderzoekt met neuromarketing-onderzoek wat de klant je niet vertelt. Veel keuzes van de klant komen onbewust tot stand. Of het nu gaat om…

Lees verder
Onderzoeksrapport Online Usability Coolblue
Onderzoeksrapport Online Usability Coolblue

Onderzoeksrapport Online Usability Coolblue

Hoe ervaren bezoekers de webshop van Coolblue? Welke kansen liggen er om de website gebruiksvriendelijker en beter converterend te maken? Om daar achter te komen, hebben we gekeken naar de ware beslissingsnemer: het brein. De whitepaper is in heldere taal geschreven en gratis en zonder verplichtingen aan te vragen. Na het invullen van het formulier…

Lees verder
Booking.com psychologisch ontrafeld. Een whitepaper met ruim 101 inzichten
Booking.com psychologisch ontrafeld. Een whitepaper met ruim 101 inzichten

Booking.com psychologisch ontrafeld

Wat maakt Booking.com zo succesvol? Natuurlijk is het aanbod bijzonder compleet. Maar de boekingsgigant staat ook vol van psychologische beïnvloeding. Welke ‘trucs’ gebruikt Booking.com? Wat is de psychologie erachter? En belangrijk, hoe kan je zelf deze inzichten vervolgens gebruiken om nóg effectiever online te worden? Ik neem je mee in een consumentenpsychologische tour langs Booking.com.…

Lees verder

De basis over neuromarketing

Hoe kan je met neuromarketing reclames, verpakkingen en websites optimaliseren? Hoe voer je eigenlijk goed neuromarketing onderzoek uit? In dit blog leert Tim Zuidgeest je over de basis van neuromarketing en hoe brein-data omgetoverd kan worden tot heldere inzichten en optimalisaties. Je hebt waarschijnlijk meerdere definities van neuromarketing gelezen toen je op het internet meer…

Lees verder
Het Nederlandse gebruik van e‑mail en social in 2019
Het Nederlandse gebruik van e‑mail en social in 2019

Het Nederlandse gebruik van e‑mail en social in 2019

Met trots presenteert Spotler alweer de zevende editie van het Nationaal E‑mail Onderzoek! Het rapport geeft een compleet beeld van hoe de Nederlander in 2019 omgaat met het online communicatie­kanaal e‑mail. En dat niet alleen: het is het enige onderzoek dat e‑mail afzet tegen alle bekende social media kanalen. Het onderzoek geeft in totaal 21 conclusies…

Lees verder
In 5 stappen een effectievere onderneming
In 5 stappen een effectievere onderneming

Een effectievere onderneming

Of je nu een startende of bestaande ondernemer bent. De kracht zit in het gebruikmaken van de juiste kennis, kunde en ervaring. Hoe creëer je een goede propositie? Welke doelen gebruik je? En welke marketingmiddelen zet je in? Door middel van onze digitale whitepaper (16 pagina’s) geven wij jou hierin meer inzicht. De whitepaper is…

Lees verder

Veelgestelde vragen

Zijn de ebooks op deze website echt gratis?

Wanneer je bij ons de vele pagina’s met blogs, uitleg en tips leest, kom je ook onze gratis e-books en whitepapers tegen. De eerste vraag die in je opkomt is waarschijnlijk: ‘Is downloaden van een ebook of whitepaper op Kennisdomein wel gratis?’ Die vraag kunnen wij volmondig met ‘Ja’ beantwoorden. Voordat je kunt downloaden vragen wij alleen om je contactgegevens. Maar je kunt daar direct bij aangeven dat je niet benaderd wilt worden. Wanneer je ervoor kiest dat de schrijver wel contact met je mag opnemen, dan heeft dat voor ons natuurlijk wel waarde. Je steunt daarmee namelijk het platform Kennisdomein.

Wat is een ebook?

Wanneer je op onze website zoekt naar blogs en tips, zoek je waarschijnlijk naar het antwoord op een vraag. Een e-book is een uitgebreid geschreven digitaal boek. Daar staat bepaald niet alleen maar tekst in. De meeste ebooks blinken uit in het gebruik van visuals en laten je op allerlei manieren doorklikken naar meer informatie op andere websites. Jouw vraag wordt op deze wijze breed behandeld en zoveel mogelijk gevisualiseerd. Met een beetje geluk helpt het e-book je aan het gewenste antwoord. Is het antwoord nog niet compleet, kijk dan gewoon nog even verder op onze website.

Wat is het verschil tussen en ebook en whitepaper?

Tussen een e-book en een whitepaper zit zeker een verschil. Toch is dit niet altijd even scherp. Over het algemeen is een ebook visueler. Het biedt veel foto’s, infographics en soms ook geluid. Op een interactieve wijze klik je door de informatie heen. De oriëntatie van het e-book is meestal horizontaal. Over het algemeen is een ebook dus iets luchtiger opgebouwd dan een whitepaper.
Een whitepaper op haar beurt duikt iets dieper in de problematiek. Met een whitepaper laat je als bedrijf ook zien hoe je kennisvoorsprong is in de markt. Wanneer je dus een whitepaper downloadt van onze site, haal je daarmee een hoogwaardige tekst met vragen en oplossingen naar je toe.

Hoe zet je een ebook op een ereader?

Zoals je begrijpt is een ebook gewoon een computerbestand. Beschik je over e-reader, dan leest een ebook het fijnst als je het daarop zet. Sluit met de bijbehorende USB-kabel je ereader aan op je laptop of pc. Wanneer je Windows verkenner of Apple’s Finder opent, vormt de ereader in het bestandsoverzicht een extra harde schijf. Sleep je ebook-bestand naar die harde schijf en je bent klaar. Koppel de e-reader weer los van je computer en open het e-book op je ereader.

Kun je een ebook zonder reader lezen?

Veel mensen denken dat je een ebook alleen op een ereader kunt lezen. Gelukkig is die beperking er niet. Lezen op de pc of laptop kan dus ook. Hetzelfde geldt voor een whitepaper. Dit alles betekent dus dat je ook zonder e-reader gebruik kunt maken van alle voordelen die Kennisdomein je biedt. Naast het lezen van onze tips, blogs en andere info, download je naar wens gratis ebooks en whitepapers.

Welke app gebruik je voor je ebook?

Standaard is je Windows of Mac computer niet op ebooks voorbereid. Maar in een handomdraai maak jij je computer hiervoor geschikt. Je hoeft er alleen maar een gratis programma voor te downloaden. Het gratis programma Calibre is hier een voorbeeld van en het gratis programma FBReader ook. Maar het bekendste programma komt van softwaremaker Adobe. Dit gratis software programma draagt de naam Adobe Digital Editions. Installatie ervan is eenvoudig. Heeft het programma zich geïnstalleerd, dan kun je de ebooks gewoon op je computer openen. Het programma kan trouwens ook beveiligde e-books aan en zet deze desgewenst over naar je ereader.

Hoe download je een ebook?

Een e-book downloaden is eenvoudig. Op onze website staan ze voor je klaar. Nadat je de gevraagde gegevens hebt ingevuld klik je op de button ‘Downloaden’. De website is zo ingesteld dat het bestand direct naar je toe gezonden wordt. Jouw eigen computer laat je vervolgens kiezen waar je het ebook op de harde schijf wilt opslaan. Daarna kun je verder beslissen: lees je het boek op je beeldscherm of zet je het ebook over naar je e-reader.

Ebook, waar op letten?

Ben je van plan om je e-books op een e-reader te lezen, let er dan op welk bestandsformaat het e-book heeft. In de meeste gevallen wordt voor ebooks het ePub-formaat gebruikt. Maar soms kan er ook gekozen zijn voor een andere bestandsopmaak, zoals Word, Excel of PDF. Dergelijke bestanden laten zich op je computer gemakkelijk openen, mits je natuurlijk Microsoft Office en een PDF-reader op je pc hebt staan. Maar het is niet altijd zeker of jouw ereader deze bestandsformaten ook aankan. Check daarom van tevoren altijd even welke bestandsformaten door jouw e-reader worden ondersteund.

Waar kun je een ebook kopen?

Eigenlijk kun je e-books overal kopen. Tenminste, als we ervan uitgaan dat je dit online doet. Gewoonlijk is het een kwestie van betalen en vervolgens downloaden van het aangeschafte e-book. Een paar bekende namen binnen de markt van e-books zijn: Kobo.com, ebook.nl, bookspot.nl en Bol.com. Maar de lijst van verkooppunten is lang, dus het houdt zeker niet op bij deze vier. Ook worden er op allerlei websites gratis ebooks beschikbaar gesteld. Net als hier bij Kennisdomein.

Waar kun je een ebook downloaden?

Het downloaden van een ebook staat bijna synoniem aan het gratis krijgen of kopen ervan. Downloaden doe je dus op de website van de betreffende aanbieder. Dit is dus iets anders dan bijvoorbeeld het downloaden van een app op je telefoon. Apps haal je immers allemaal uit dezelfde store op je telefoon. E-books download je van websites die ebooks verkopen en van websites waar ebooks gratis worden weggegeven. Maar er is nog een andere belangrijke plek waar je ebooks vandaan kunt halen. Dat is de website van de bibliotheek. Door heel Nederland bieden openbare bibliotheken hun e-books aan. Vaak maak je gebruik van deze dienst met een ebook abonnement. Het is een makkelijke manier om een bibliotheekboek in huis te halen, want het komt online naar je toe.

Wat kost een ebook?

Het grote voordeel van een e-book is de afwezigheid van kosten voor het drukken en binden van een boek. Tekst en lay-out zijn digitaal en het boek komt online naar je toe. Dat de productiekosten zo laag zijn heeft tot gevolg dat ook de verkoopprijs van een ebook laag ligt. Soms wordt er 1 euro voor gevraagd of anders 3 of 5 euro. Daarnaast is er de grote gratis categorie. Vaak worden gratis ebooks aangeboden door beginnende schrijvers.

Is een ebook als cadeau interessant?

Een ebook cadeau geven is een leuk en vrolijk idee. Verzeker jezelf er wel eerst even van dat de ontvanger in het bezit is van een ereader. Is dit het geval, dan weet je ook gelijk dat de ontvanger van het cadeau een fervent lezer is. Aangezien e-books veel minder kosten dan een gebonden boek, kun je als cadeau heel makkelijk meerdere verhalen geven. Een lezer met de juiste interesse maak je hier erg blij mee.

Wat is het verschil tussen een ebook en luisterboek?

Ook een luisterboek is elektronisch, maar daarmee houdt de vergelijking wel op. Een luisterboek is bedoeld voor mensen die liever naar een verhaal of andere uitleg luisteren, in plaats van zelf de tekst te lezen. Een luisterboek is dus een bestand met daarin een geluidsopname van iemand die een boek voorleest. Dit is handig als je in het openbaar vervoer zit, of in de auto. Ook kan een luisterboek prettig zijn om mee in slaap te vallen. Vaak zijn kinderen er ook gek op. Door het luisterboek wordt hen immers een verhaaltje voorgelezen.

Wat zijn de populairste ebooks?

Vraag jij je af welke ebooks op dit moment het populairst zijn, dan hangt de uitkomst van jouw zoektocht af van de verkoper die je kiest. Gaan we uit van verhalenromans, dan zet boekenketen Bruna een Top 10 op internet. Concurrent Libris doet dit echter ook, waarbij er tussen de twee lijsten enig verschil zit. Vermoedelijk hangt het opstellen van een Top 10 van populairste e-books af van het aantal titels dat de betreffende webshop heeft verkocht. Ook Bol.com publiceert zo’n lijst. Door de verschillende lijsten naast elkaar te leggen krijg je een duidelijk overzicht van de in Nederland meest verkochte ebooks.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]