Onderzoeker

Het maken van een goede bedrijfsanalyse behoort tot de kerntaken van een onderzoeker. Het analyseren van de bedrijfsbehoeftes en oplossingen aandragen voor bedrijfsproblemen. Een belangrijk handvat vormt de missie van een bedrijf. In de mission statement wordt het bestaansrecht van een organisatie beschreven en deze missie wordt door management en personeel gedragen. Een onderzoeker van Kennisdomein adviseert startende bedrijven én bestaande bedrijven en biedt de kennis en ervaring van specialisten zoals een onderzoeker voor het maken van een (marketing) bedrijfsanalyse. Het Golden Circle Model van Simon Sinek vormt daarbij een geweldig uitgangspunt: nadenken over het hogere doel en deze vaststellen, wordt beloond met een hoger rendement.

Vul onderstaand formulier in en wij sturen je binnen 24 uur vrijblijvend informatie over het inhuren van een onderzoeker.

NAAM(Vereist)
 • Snelle inzetbaarheid en gerichte vakkennis
 • Betrouwbare versterking van jouw team
 • Flexibele en communicatief sterke experts met minimaal 10 jaar ervaring
 • “Kennisdomein heeft ons geholpen met het aanbrengen van structuur binnen het bedrijf en het leveren van de juiste specialisten. Een fijne samenwerking en een goede aanvulling/partner voor Elektrohandelsprijzen!“ Rien Kortenhoff – Directeur Elektrohandelsprijzen B.V.

  Bedrijfsanalyse

  De bedrijfsanalyse bestaat uit een mix van kennis en technieken die worden gebruikt om de bedrijfsbehoeftes in kaart te brengen. Een voorbeeld van een instrument hiervoor is de sterkte-zwakteanalyse, ook wel de SWOT-analyse genoemd. De onderzoeker verdiept zich in tal van onderwerpen met betrekking tot je bedrijf:

  • Productkenmerken
  • Werkwijze binnen het bedrijf
  • Bedrijfscultuur
  • Inkoop- en verkoopresultaten
  • Externe factoren
  • Leiderschapsstijl

  Scherpe analyses leiden tot effectieve verbeteracties en hebben een positief en direct effect op de concurrentiepositie van het bedrijf. Zo kunnen in korte tijd de kosten worden verlaagd, de samenwerking worden verbeterd, de werkplekken worden verbeterd of de doorlooptijden worden verkort. Technische analyses, data analyses, gedragsanalyses of een SWOT analyse leiden tot oplossingen voor problemen en integrale verbeteringen met als resultaat een verbeterde bedrijfsvoering.

  Onderzoeker en marketing

  Voor een succesvolle strategie is een marketing analyse essentieel. De onderzoeker van Kennisdomein brengt de marketingactiviteiten in kaart en analyseert hoe marketing binnen jouw bedrijf functioneert. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Een goede marketing analyse bestaat uit een interne analyse en een externe analyse waarbij ook rekening wordt gehouden met politieke, maatschappelijke en economische ontwikkelingen. Wie zijn jouw klanten? Welke trends spelen er in de markt, wie zijn je concurrenten en hoe groot is de markt? Na onderzoek kan een succesvol marketingplan worden opgesteld dat bestaat uit strategisch ingezette SEO en SEA of Social Media marketing.

  Onderzoeker inhuren


  Tijdelijk een business consultant voor bedrijfsadvies of een online marketing specialisttekstschrijverprojectmanagervertalergrafisch vormgever of afstudeerbegeleider inhuren? Het kan dé manier zijn om op flexibele basis te profiteren van professionele expertise. Kennisdomein brengt jarenlange kennis en ervaring samen. 

  Aanbevolen artikelen

  Mensen in Praag
  Over de wereld

  10-03-'23

  10 maart 2023

  Stedentrip Praag
  Midden in Europa ligt Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Deze eeuwenoude stad is een trekpleister voor toer...
  Vliegtuig stijgt op zonsondergang
  Over de wereld

  05-03-'23

  5 maart 2023

  Amsterdam Airport Schiphol
  Amsterdam Airport Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland. Ook internationaal behoort Schiphol to...
  Aardoppervlak op Mars
  Over de wereld

  23-02-'23

  23 februari 2023

  Mars, een planeet in ons zonnestelsel
  Mars, een planeet in ons zonnestelsel is een vervolg op ons meer algemene blog
  Stedentrip Londen
  Over de wereld

  18-02-'23

  18 februari 2023

  Stedentrip Londen
  Een stedentrip Londen is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa. Net als onder meer Par...

  Gratis email updates

  Altijd op de hoogte met onze e-mail updates!

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.