Vertaler

Een professioneel vertaler is een must als je wilt kunnen beschikken over goede vertalingen. Of het nu om het Engels, Frans, Duits of een andere taal gaat. Met de globalisering, deels voortkomend uit de groei van internet, groeit ook het aantal bedrijven dat internationaal werkt. Ook bedrijven die niet internationaal opereren kiezen tegenwoordig regelmatig voor een website in het Engels of een website zowel in het Nederlands als in het Engels. De voertaal op social media zoals LinkedIn is eveneens vaak de Engelse taal. Startende bedrijven zullen de keus moeten maken in welke taal of talen zij zich zullen presenteren en die keuze is uiteraard afhankelijk van de doelgroep. Bestaande bedrijven kunnen besluiten internationaal zaken te gaan doen waardoor een vertaler Engels, Frans of Duits of andere taal nodig is. Kennisdomein is je graag van dienst bij het vinden van een professioneel vertaler en beschikt over een uitgebreid netwerk specialisten.

Vul onderstaand formulier in en wij sturen je binnen 24 uur vrijblijvend informatie over het inhuren van een vertaler.

NAAM(Vereist)
 • Snelle inzetbaarheid en gerichte vakkennis
 • Betrouwbare versterking van jouw team
 • Flexibele en communicatief sterke experts met minimaal 10 jaar ervaring
 • “Kennisdomein heeft ons geholpen met het aanbrengen van structuur binnen het bedrijf en het leveren van de juiste specialisten. Een fijne samenwerking en een goede aanvulling/partner voor Elektrohandelsprijzen!“ Rien Kortenhoff – Directeur Elektrohandelsprijzen B.V.

  Een vertaler voorkomt dat je de plank misslaat

  Misschien heb je in je bedrijf een werknemer die goed Engels spreekt, wellicht beheers je zelf de Engelse taal of andere vreemde taal uitstekend. Toch is dit geen garantie voor een goede vertaling. Zinnen van het Nederlands naar een vreemde taal zetten kan betekenen dat je de plank volledig mis slaat. Er zijn legio voorbeelden van vertalingsfouten met desastreuze gevolgen. Zo zei Joop den Uyl regelmatig dat wij Nederlanders een “volk van ondernemers zijn” en vertaalde dit naar “a nation of undertakers”. Dat hij hiermee zei dat we begrafenisondernemers zijn wist hij niet. Dries van Agt vond dat hij “zijn mannetje stond” en vertaalde dit naar “I can stand my little man”. Zorg dat jouw onderneming professioneel voor de dag komt met de website, brieven, offertes en facturen in een vreemde taal. De eerste indruk is tenslotte bepalend. Het mission statement bijvoorbeeld, is niet eenvoudig te vertalen naar een andere taal en dient door een vertaler die daarvoor is opgeleid te worden vertaald.

  Vertalen naar het Nederlands

  Vertalen naar het Nederlands vanuit een andere brontaal vraagt eveneens om kennis van de betreffende vreemde taal. Gewoon sec vertalen kan tot allerlei rare zinnen leiden, denk maar eens aan Google Translate. Hieronder drie korte zinnen die toch wel heel verschillend zijn in het Nederlands en in het Engels. Voor andere vreemde talen zoals Frans en Duits is dit niet anders.

  Nederlands: verblijvings- en ondernemingsbeding; Engels: survivorship clause
  Nederlands: onderneming in surseance; Engels: company in moratorium
  Nederlands: lk heb een idee voor een onderneming; Engels, l’ve got an investment idea that can’t miss.

  Vertaler inhuren


  Tijdelijk een business consultant voor bedrijfsadvies of een online marketing specialisttekstschrijverprojectmanageronderzoekergrafisch vormgever of afstudeerbegeleider inhuren? Het kan dé manier zijn om op flexibele basis te profiteren van professionele expertise. Kennisdomein brengt jarenlange kennis en ervaring samen. 

  Aanbevolen artikelen

  Mensen in Praag
  Over de wereld

  10-03-'23

  10 maart 2023

  Stedentrip Praag
  Midden in Europa ligt Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Deze eeuwenoude stad is een trekpleister voor toer...
  Vliegtuig stijgt op zonsondergang
  Over de wereld

  05-03-'23

  5 maart 2023

  Amsterdam Airport Schiphol
  Amsterdam Airport Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland. Ook internationaal behoort Schiphol to...
  Aardoppervlak op Mars
  Over de wereld

  23-02-'23

  23 februari 2023

  Mars, een planeet in ons zonnestelsel
  Mars, een planeet in ons zonnestelsel is een vervolg op ons meer algemene blog
  Stedentrip Londen
  Over de wereld

  18-02-'23

  18 februari 2023

  Stedentrip Londen
  Een stedentrip Londen is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa. Net als onder meer Par...

  Gratis email updates

  Altijd op de hoogte met onze e-mail updates!

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.