Gratis ebooks

Gratis ebooks en whitepapers zijn waardevolle bronnen van informatie voor bedrijven en professionals. Ebooks bevatten diepgaande informatie over specifieke onderwerpen en bieden inzicht in trends, ontwikkelingen en best practices binnen een bepaalde branche. Op deze pagina bieden wij gratis ebooks en whitepapers aan.

Onze ebooks lezen

Waarom is het belangrijk om een ebook te lezen?

Whitepapers zijn niet alleen waardevolle informatiebronnen, maar ook belangrijke marketingtools voor bedrijven. Door het delen van hun kennis en expertise in de vorm van een whitepaper kunnen bedrijven hun thought leadership tonen en hun merk versterken. Daarnaast kunnen whitepapers helpen bij het aantrekken van leads en klanten, omdat ze potentiële klanten kunnen overtuigen van de waarde van een bepaald product of dienst. Door het lezen van whitepapers kunnen professionals hun kennis vergroten en zichzelf up-to-date houden met de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied.

Tips voor bedrijven en afdelingen

In dit ebook delen we waardevolle tips en inzichten voor bedrijven en afdelingen. We behandelen onderwerpen als teambuilding, communicatie, projectmanagement en time-management. Of je nu een startup runt of een grote onderneming leidt, dit ebook bevat informatie die nuttig kan zijn voor iedereen die op zoek is naar manieren om zijn of haar bedrijf te verbeteren.

Download ebook met tips voor bedrijven en afdelingen

Tips voor tekstschrijven

Als tekstschrijver weet je als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste woorden te kiezen en een boodschap over te brengen op de lezer. In dit ebook delen we onze beste tips en trucs voor het schrijven van effectieve teksten. We bespreken onderwerpen als schrijfstijl, tone of voice, zoekmachine-optimalisatie en het schrijven van overtuigende teksten.

Download ebook met tips voor tekstschrijven

Usability onderzoek voor Coolblue

Coolblue is een bekende webwinkel die bekend staat om zijn uitstekende klantenservice en gebruiksvriendelijke website. In dit whitepaper deelt Unravel de resultaten van een usability onderzoek dat is uitgevoerd op de website van Coolblue. Zij geven een overzicht van de sterke punten van de website en geven aanbevelingen voor verbetering.

Download whitepaper met usability onderzoek voor Coolblue

Reclame-onderzoek voor zonnatura

Zonnatura is een merk dat zich richt op natuurlijke voeding en gezonde producten. In dit whitepaper deelt Unravel de resultaten van een usability onderzoek dat is uitgevoerd op de reclame van Zonnatura. Zij geven een opsomming van de sterke punten en geven aanbevelingen voor verbetering.

Download whitepaper met usability onderzoek voor Zonnatura

Veelgestelde vragen

Zijn de ebooks op deze website echt gratis?

Wanneer je bij ons de vele pagina’s met blogs, uitleg en tips leest, kom je ook onze gratis e-books en whitepapers tegen. De eerste vraag die in je opkomt is waarschijnlijk: ‘Is downloaden van een ebook of whitepaper op Kennisdomein wel gratis?’ Die vraag kunnen wij volmondig met ‘Ja’ beantwoorden. Voordat je kunt downloaden vragen wij alleen om je contactgegevens. Maar je kunt daar direct bij aangeven dat je niet benaderd wilt worden. Wanneer je ervoor kiest dat de schrijver wel contact met je mag opnemen, dan heeft dat voor ons natuurlijk wel waarde. Je steunt daarmee namelijk het platform Kennisdomein.

Wat is een ebook?

Wanneer je op onze website zoekt naar blogs en tips, zoek je waarschijnlijk naar het antwoord op een vraag. Een e-book is een uitgebreid geschreven digitaal boek. Daar staat bepaald niet alleen maar tekst in. De meeste ebooks blinken uit in het gebruik van visuals en laten je op allerlei manieren doorklikken naar meer informatie op andere websites. Jouw vraag wordt op deze wijze breed behandeld en zoveel mogelijk gevisualiseerd. Met een beetje geluk helpt het e-book je aan het gewenste antwoord. Is het antwoord nog niet compleet, kijk dan gewoon nog even verder op onze website.

Wat is het verschil tussen en ebook en whitepaper?

Tussen een e-book en een whitepaper zit zeker een verschil. Toch is dit niet altijd even scherp. Over het algemeen is een ebook visueler. Het biedt veel foto’s, infographics en soms ook geluid. Op een interactieve wijze klik je door de informatie heen. De oriëntatie van het e-book is meestal horizontaal. Over het algemeen is een ebook dus iets luchtiger opgebouwd dan een whitepaper.
Een whitepaper op haar beurt duikt iets dieper in de problematiek. Met een whitepaper laat je als bedrijf ook zien hoe je kennisvoorsprong is in de markt. Wanneer je dus een whitepaper downloadt van onze site, haal je daarmee een hoogwaardige tekst met vragen en oplossingen naar je toe.

Hoe zet je een ebook op een ereader?

Zoals je begrijpt is een ebook gewoon een computerbestand. Beschik je over e-reader, dan leest een ebook het fijnst als je het daarop zet. Sluit met de bijbehorende USB-kabel je ereader aan op je laptop of pc. Wanneer je Windows verkenner of Apple’s Finder opent, vormt de ereader in het bestandsoverzicht een extra harde schijf. Sleep je ebook-bestand naar die harde schijf en je bent klaar. Koppel de e-reader weer los van je computer en open het e-book op je ereader.

Kun je een ebook zonder reader lezen?

Veel mensen denken dat je een ebook alleen op een ereader kunt lezen. Gelukkig is die beperking er niet. Lezen op de pc of laptop kan dus ook. Hetzelfde geldt voor een whitepaper. Dit alles betekent dus dat je ook zonder e-reader gebruik kunt maken van alle voordelen die Kennisdomein je biedt. Naast het lezen van onze tips, blogs en andere info, download je naar wens gratis ebooks en whitepapers.

Welke app gebruik je voor je ebook?

Standaard is je Windows of Mac computer niet op ebooks voorbereid. Maar in een handomdraai maak jij je computer hiervoor geschikt. Je hoeft er alleen maar een gratis programma voor te downloaden. Het gratis programma Calibre is hier een voorbeeld van en het gratis programma FBReader ook. Maar het bekendste programma komt van softwaremaker Adobe. Dit gratis software programma draagt de naam Adobe Digital Editions. Installatie ervan is eenvoudig. Heeft het programma zich geïnstalleerd, dan kun je de ebooks gewoon op je computer openen. Het programma kan trouwens ook beveiligde e-books aan en zet deze desgewenst over naar je ereader.

Hoe download je een ebook?

Een e-book downloaden is eenvoudig. Op onze website staan ze voor je klaar. Nadat je de gevraagde gegevens hebt ingevuld klik je op de button ‘Downloaden’. De website is zo ingesteld dat het bestand direct naar je toe gezonden wordt. Jouw eigen computer laat je vervolgens kiezen waar je het ebook op de harde schijf wilt opslaan. Daarna kun je verder beslissen: lees je het boek op je beeldscherm of zet je het ebook over naar je e-reader.

Ebook, waar op letten?

Ben je van plan om je e-books op een e-reader te lezen, let er dan op welk bestandsformaat het e-book heeft. In de meeste gevallen wordt voor ebooks het ePub-formaat gebruikt. Maar soms kan er ook gekozen zijn voor een andere bestandsopmaak, zoals Word, Excel of PDF. Dergelijke bestanden laten zich op je computer gemakkelijk openen, mits je natuurlijk Microsoft Office en een PDF-reader op je pc hebt staan. Maar het is niet altijd zeker of jouw ereader deze bestandsformaten ook aankan. Check daarom van tevoren altijd even welke bestandsformaten door jouw e-reader worden ondersteund.

Waar kun je een ebook kopen?

Eigenlijk kun je e-books overal kopen. Tenminste, als we ervan uitgaan dat je dit online doet. Gewoonlijk is het een kwestie van betalen en vervolgens downloaden van het aangeschafte e-book. Een paar bekende namen binnen de markt van e-books zijn: Kobo.com, ebook.nl, bookspot.nl en Bol.com. Maar de lijst van verkooppunten is lang, dus het houdt zeker niet op bij deze vier. Ook worden er op allerlei websites gratis ebooks beschikbaar gesteld. Net als hier bij Kennisdomein.

Waar kun je een ebook downloaden?

Het downloaden van een ebook staat bijna synoniem aan het gratis krijgen of kopen ervan. Downloaden doe je dus op de website van de betreffende aanbieder. Dit is dus iets anders dan bijvoorbeeld het downloaden van een app op je telefoon. Apps haal je immers allemaal uit dezelfde store op je telefoon. E-books download je van websites die ebooks verkopen en van websites waar ebooks gratis worden weggegeven. Maar er is nog een andere belangrijke plek waar je ebooks vandaan kunt halen. Dat is de website van de bibliotheek. Door heel Nederland bieden openbare bibliotheken hun e-books aan. Vaak maak je gebruik van deze dienst met een ebook abonnement. Het is een makkelijke manier om een bibliotheekboek in huis te halen, want het komt online naar je toe.

Wat kost een ebook?

Het grote voordeel van een e-book is de afwezigheid van kosten voor het drukken en binden van een boek. Tekst en lay-out zijn digitaal en het boek komt online naar je toe. Dat de productiekosten zo laag zijn heeft tot gevolg dat ook de verkoopprijs van een ebook laag ligt. Soms wordt er 1 euro voor gevraagd of anders 3 of 5 euro. Daarnaast is er de grote gratis categorie. Vaak worden gratis ebooks aangeboden door beginnende schrijvers.

Is een ebook als cadeau interessant?

Een ebook cadeau geven is een leuk en vrolijk idee. Verzeker jezelf er wel eerst even van dat de ontvanger in het bezit is van een ereader. Is dit het geval, dan weet je ook gelijk dat de ontvanger van het cadeau een fervent lezer is. Aangezien e-books veel minder kosten dan een gebonden boek, kun je als cadeau heel makkelijk meerdere verhalen geven. Een lezer met de juiste interesse maak je hier erg blij mee.

Wat is het verschil tussen een ebook en luisterboek?

Ook een luisterboek is elektronisch, maar daarmee houdt de vergelijking wel op. Een luisterboek is bedoeld voor mensen die liever naar een verhaal of andere uitleg luisteren, in plaats van zelf de tekst te lezen. Een luisterboek is dus een bestand met daarin een geluidsopname van iemand die een boek voorleest. Dit is handig als je in het openbaar vervoer zit, of in de auto. Ook kan een luisterboek prettig zijn om mee in slaap te vallen. Vaak zijn kinderen er ook gek op. Door het luisterboek wordt hen immers een verhaaltje voorgelezen.

Wat zijn de populairste ebooks?

Vraag jij je af welke ebooks op dit moment het populairst zijn, dan hangt de uitkomst van jouw zoektocht af van de verkoper die je kiest. Gaan we uit van verhalenromans, dan zet boekenketen Bruna een Top 10 op internet. Concurrent Libris doet dit echter ook, waarbij er tussen de twee lijsten enig verschil zit. Vermoedelijk hangt het opstellen van een Top 10 van populairste e-books af van het aantal titels dat de betreffende webshop heeft verkocht. Ook Bol.com publiceert zo’n lijst. Door de verschillende lijsten naast elkaar te leggen krijg je een duidelijk overzicht van de in Nederland meest verkochte ebooks.