Over Kennisdomein

Bij Kennisdomein lees je interessante blogs over tal van onderwerpen. Geschreven door professionals uit het veld, vanuit de passie om te delen met iedereen die zijn kennis wil verrijken. Voor en door professionals, studenten, mensen uit het bedrijfsleven en andere geïnteresseerden. Daarnaast helpen onze specialisten bedrijven en afdelingen bij de bedrijfsvoering.

Lees verder na de afbeelding.

Kennisdomein geeft antwoord Beeldmerk

Kennisoverdracht

Kennisdomein wil graag op tal van onderwerpen uitgebreide kennis overdragen. Zodat jij daarmee je voordeel kunt doen. En hoewel het “domein” heet is het zeker geen afgebakend terrein. Kennis is nooit “op”, er is altijd meer en nieuw.

Het resultaat is een vraagbaak voor professionals, studenten, vaders en moeders, voor bedrijven, coaches en iedereen die behoefte heeft aan meer kennis. Lees meer over de vakgebieden: marketing, sales, ondernemen, organiseren, maatschappelijk, juridisch, voeding, muziek en . Of lees een van de interessante gratis ebooks.

Bedrijfsadvies & inhuren van een specialist

Waar wij voor staan

Iedere ondernemer en manager zou voldoende inzicht moeten hebben in de uitwerking van de interne en externe journey’s om vervolgens op de juiste wijze te kunnen sturen en zodoende op zowel rationeel als emotioneel vlak een renderend bedrijf te zijn.

Waar wij voor gaan

Het zakelijke inzicht van ondernemers en managers ontwikkelen door helder advies te geven en doeltreffende hulp aan te bieden. Wij gaan voor het beste resultaat voor ieder bedrijf waarmee wij samenwerken.

Waar wij bekend om staan

Deskundigheid – Onze specialisten hebben minimaal 10 jaar ervaring
Doeltreffendheid – Door onze pragmatische aanpak en planning
Heldere taal – Zonder vakjargon maken we complexe onderwerpen simpel
Transparantie – Weet waar je aan toe bent, kijk maar eens naar dit document
Betrokkenheid – Wij juichen mee bij behaalde successen.

Tarieven

De tarieven verschillen per type dienstverlening. Je kunt in ieder geval rekenen op een eerlijk en scherp tarief.

Onze specialisten

Tijdelijk een business consultant voor bedrijfsadvies of een online marketing specialist, tekstschrijver, projectmanager, onderzoeker, vertaler, grafisch vormgever of afstudeerbegeleider inhuren? Het kan dé manier zijn om op flexibele basis te profiteren van professionele expertise. Kennisdomein brengt jarenlange kennis en ervaring samen. 

Wat betekent kennisdomein?

Laten we het woord eerst eens splitsen: kennis en domein

Als we googelen op “domein” dan komen we maar liefst 25 betekenissen tegen. Zelfs de overheid waagt zich aan begripsomschrijving van dit woord. Wat alle omschrijvingen gemeen hebben is het afgebakend zijn van iets, meestal een terrein. We kennen het woord uit de geschiedenis en heeft dan de betekenis Vorstendom. We kennen allemaal ook wel de betekenis van domeinnaam. Het gaat bij domein vaak om eigendom. Hoe verhoudt zich dat tot kennis? Is kennis iemands eigendom, van de Staat? Van een bedrijf? Soms wel. Meestal willen we kennis delen. En dat is precies wat Kennisdomein wil: kennis delen zodat we allemaal ons voordeel kunnen doen met beschikbare kennis en daardoor kunnen groeien en onszelf verbeteren. 

Ook het woord kennis is niet eenvoudig te omschrijven. Er zijn er allerlei soorten kennis: expliciete kennis, stilzwijgende kennis, diepe en ondiepe kennis, intuïtieve kennis en precisiekennis. Op Kennisdomein delen we graag alle soorten kennis, geschreven door professionals. Het bevorderen van kennisoverdracht is daarbij ons uitgangspunt. 

Expliciete kennis is kennis die gemakkelijk kan worden gedocumenteerd, of worden vastgelegd in een filmpje. Het is goed te vertellen en/of te tonen. Stilzwijgende kennis kan minder eenvoudig worden overgedragen; de persoon in kwestie kan bijvoorbeeld iets zonder te kennen. Kunnen zonder kennen. Ondiepe kennis stelt je in staat een kruiswoordraadsel op te lossen; diepe kennis stelt je in staat een kruiswoordraadsel te ontwerpen. Precisiekennis stelt je in staat verbanden te leggen. Symptomen kunnen bijvoorbeeld worden vertaald naar een medicijn. 

Aanbevolen artikelen

Close up van de maan
Over de wereld

19-03-'23

19 maart 2023

De maan, de natuurlijke satelliet van de aarde
De maan is een natuurlijke satelliet van
Mensen in Praag
Over de wereld

10-03-'23

10 maart 2023

Stedentrip Praag
Midden in Europa ligt Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Deze eeuwenoude stad is een trekpleister voor toer...
Vliegtuig stijgt op zonsondergang
Over de wereld

05-03-'23

5 maart 2023

Amsterdam Airport Schiphol
Amsterdam Airport Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland. Ook internationaal behoort Schiphol to...
Aardoppervlak op Mars
Over de wereld

23-02-'23

23 februari 2023

Mars, een planeet in ons zonnestelsel
Mars, een planeet in ons zonnestelsel is een vervolg op ons meer algemene blog

Gratis email updates

Altijd op de hoogte met onze e-mail updates!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.