Over Kennisdomein

Bij Kennisdomein lees je interessante blogs over tal van onderwerpen. Geschreven door professionals uit het veld, vanuit de passie om te delen met iedereen die zijn kennis wil verrijken. Voor en door professionals, studenten, mensen uit het bedrijfsleven en andere geïnteresseerden. Vind antwoorden op jouw vragen of word zelf blogger bij Kennisdomein!

Lees verder na de afbeelding.

Kennisdomein geeft antwoord Beeldmerk

Voor jou en door jou

Kennisdomein is voor en door jou. Team Kennisdomein bestaat uit specialisten die kennis vergaren, bundelen en controleren. Heb jij iets bijzonders te melden? Laat het ons weten. Wil je je kennis delen met anderen, schrijf dan een goede blog en stuur deze naar Kennisdomein ter beoordeling. Onze specialisten kunnen je tekst corrigeren of redigeren. Schrijf je niet graag maar wil je toch je kennis delen? Vraag onze specialisten jouw kennis op papier te zetten. 

Heb jij iets te vertellen over een kennisdomein dat er nog niet bij staat? Laat het ons weten! Misschien is jouw blog goed genoeg om een nieuw kennisdomein te openen.

Wil je blogger worden bij kennisdomein dan zijn er twee opties: betaald of onbetaald. Kijk op de pagina ‘blogger worden‘ hoe het precies werkt. 

Het resultaat

Kennisdomein wil graag op tal van onderwerpen uitgebreide kennis overdragen. Zodat jij daarmee je voordeel kunt doen. En hoewel het “domein” heet is het zeker geen afgebakend terrein. Kennis is nooit “op”, er is altijd meer en nieuw. Verras ons met jouw kennis! 

Het resultaat is een vraagbaak voor professionals, studenten, vaders en moeders, voor bedrijven, coaches en iedereen die behoefte heeft aan meer kennis. Lees meer over de vakgebieden: marketing, sales, ondernemen, organiseren, maatschappelijk, juridisch, voeding, muziek en alternatieve geneeswijzen. Of lees een van de interessante gratis ebooks.

Wat betekent kennisdomein?

Laten we het woord eerst eens splitsen: kennis en domein

Als we googelen op “domein” dan komen we maar liefst 25 betekenissen tegen. Zelfs de overheid waagt zich aan begripsomschrijving van dit woord. Wat alle omschrijvingen gemeen hebben is het afgebakend zijn van iets, meestal een terrein. We kennen het woord uit de geschiedenis en heeft dan de betekenis Vorstendom. We kennen allemaal ook wel de betekenis van domeinnaam. Het gaat bij domein vaak om eigendom. Hoe verhoudt zich dat tot kennis? Is kennis iemands eigendom, van de Staat? Van een bedrijf? Soms wel. Meestal willen we kennis delen. En dat is precies wat Kennisdomein wil: kennis delen zodat we allemaal ons voordeel kunnen doen met beschikbare kennis en daardoor kunnen groeien en onszelf verbeteren. 

Ook het woord kennis is niet eenvoudig te omschrijven. Er zijn er allerlei soorten kennis: expliciete kennis, stilzwijgende kennis, diepe en ondiepe kennis, intuïtieve kennis en precisiekennis. Op Kennisdomein delen we graag alle soorten kennis, geschreven door professionals. Het bevorderen van kennisoverdracht is daarbij ons uitgangspunt. 

Expliciete kennis is kennis die gemakkelijk kan worden gedocumenteerd, of worden vastgelegd in een filmpje. Het is goed te vertellen en/of te tonen. Stilzwijgende kennis kan minder eenvoudig worden overgedragen; de persoon in kwestie kan bijvoorbeeld iets zonder te kennen. Kunnen zonder kennen. Ondiepe kennis stelt je in staat een kruiswoordraadsel op te lossen; diepe kennis stelt je in staat een kruiswoordraadsel te ontwerpen. Precisiekennis stelt je in staat verbanden te leggen. Symptomen kunnen bijvoorbeeld worden vertaald naar een medicijn. 

Nieuws en persberichten

Kennisdomein geeft antwoord

Vanaf vandaag staat Kennisdomein online; dé kennisbank voor en door professionals, studenten en ondernemers. Iedereen die op zoek is naar kennis uit de praktijk en niet naar kennis uit een ‘boekje’, kan hier over tal van onderwerpen informatie vinden. De website wordt gevoed door mensen uit het werkveld die graag iets vertellen over hun eigen…

Lees verder Kennisdomein geeft antwoord