Quirijn de Lang

Quirijn de Lang profile picture

Van Quirijndelang.com

2
Artikelen geschreven
2
Reacties ontvangen

Quirijn de Lang behoort al twintig jaar tot een select groepje van Nederlandse operazangers die internationaal zijn doorgebroken. De bariton wist al vanaf zeer jonge leeftijd dat hij thuishoorde op het podium en werkte daar vanaf zijn 15e doelgericht naartoe. Na een jaar studie in Milaan, bleek hij een van de 4% die werd aangenomen op het zeer prestigieuze Curtis Institute of Music te Philadelphia. Hier studeerde hij cum laude af met een Bachelor of Music en een Master of Opera.

Tijdens zijn studie was hij al enkele jaren verbonden aan de Vlaamse Opera en de Nederlandse Reisopera, waar hij in 1999 een wervelend succes had als Papageno in Die Zauberflöte van Mozart.

Inmiddels heeft Quirijn de Lang zo’n 70 rollen op zijn naam staan, bij onder meer De Nationale Opera te Amsterdam, La Monnaie te Brussel, Deutsche Oper Berlin, English National Opera en Opera North, waar hij een graag geziene gast is. Ook in Koninklijk Theater Carré, Koninklijke Schouwburg Den Haag, en het Concertgebouw is Quirijn meermalen te gast.

Hij wordt naast zijn stem geroemd om zijn inlevingsvermogen en acteertalent, en hij geniet evenveel van optredens in opera als operette, musical, ongezongen theater en film.

In 2006 was hij in Carré en het Nieuwe Luxor te zien als Jan Six in de musical Rembrandt, en van 2015-2018 vierde hij grote successen in de hoofdrol van de Cole Porter musical Kiss Me, Kate! op tournee door het Verenigd Koninkrijk, Italië en eindigend in de Londense West End.

Op 16 Maart 2020 stond hij in Manchester op het toneel als de Graaf in Mozart’s Le Nozze di Figaro, met het vooruitzicht op een langverwachte productie van Sondheim’s A Little Night Music, toen de Corona Lockdown alle theaters sloot. In afwachting op de ontwaking van het theaterleven, legde Quirijn zich toe op alle andere leuke projecten waar hij nooit tijd voor heeft gehad. Inmiddels maakt hij radio en televisie reportages, leest het nieuws, en schrijft bij de nieuwsredactie van Haarlem105, maakt een podcast over Nederlandse artiesten in Coronatijd, werkt hij als voice-over, vertaalt, blogt, en bereidt een liedconcert voor met pianiste Eke Simons.

Blogs door Quirijn de Lang

Effectief communiceren en presenteren
Marketing tips en uitleg
Sta jij bij spreekbeurten, presentaties, of een verplichte speech verscholen achter je papiertje of bewerk...
Wat is Opera en waar komt het vandaan
Over muziek
Naast de vraag: “Is dat echt je baan?”, hoor ik als professioneel operazanger vaak: “Maar wat is opera eig...