fbpx

Wat is neuromarketing?

Je zult misschien denken: ‘Neuro’, dat is toch een medische term? Inderdaad, dan zit je er niet ver naast. Neurologisch onderzoek is diepgaand onderzoek naar de hersenfuncties van de mens. Maar intussen is deze tak van wetenschap ook ontdekt in de wereld van marketing. Neuromarketing baseert zich zoveel mogelijk op de manier waarop onze hersenen functioneren.

Lees verder na de afbeelding.

Neuromarketing - Is de aankoopknop al gevonden?

Is de koopknop al gevonden?

De afgelopen dertig jaar heeft neuromarketing een enorme vlucht genomen. Dit is vooral te danken aan de computertechnologie. Dankzij snel verbeterende digitale berekeningsmethoden, wordt de neurologische werking van de hersenen steeds scherper in beeld gebracht. Een hoofdrol bij neuromarketing is weggelegd voor de emotie. Zo draait het veelal om de vraag welke stimulans het beste werkt om tot een aankoopbeslissing te komen. Natuurlijk is er op deze manier van marketing ook kritiek. Sommige mensen zijn bang dat er een soort koopknop in ons menselijk brein wordt ontdekt. Daar zou flink misbruik van kunnen worden gemaakt, maar zo eenvoudig ligt het natuurlijk niet. Bovendien is elk mens anders en elke emotie ook. Hiermee hangt ook samen om welke dienst of welk artikel het bij het gebruik van neuromarketing gaat.

Neuromarketing en jouw verkoopsucces

Hersenscans, gezichtsanalyses; het hoort er allemaal bij. De bedoeling hiervan is natuurlijk om jouw aanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de vraag naar jouw product. Beperk het denken hierbij niet alleen tot het uiterlijk van jouw product zelf. Kijk bijvoorbeeld ook naar de optimale wijze om reclame op internet te maken. Breng op een handige manier de aankoopprocessen van jouw klanten in kaart, of maak gebruik van bestaande inzichten. Deze zijn er inmiddels volop! Hele reclamecampagnes worden met behulp van neuromarketing op hersenscans gebaseerd. Er wordt gekeken welke informatie positieve emoties oproept bij de consument. Ook het patroon waarin de informatie wordt gepresenteerd, kan het verkoopsucces vergroten.

Delen wordt gewaardeerd!

Reader Interactions

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.