Meer over online conversie

Ontdek de kracht van online conversie: Hoe transformeer je websitebezoekers naar klanten? In dit blog leer je de fundamenten en krijg je praktische tips voor succes.

Inhoudsopgave

  Er bestaan nog vaak misverstanden over het doel van een website. Die wordt dan vooral gezien als een visitekaartje van het bedrijf. Toegegeven, je wilt natuurlijk dat jouw bedrijf goed toont naar het publiek. Toch is dit niet het belangrijkste doel van je website. Dat is namelijk het bereiken van een zo hoog mogelijke online conversie. Maar wat wordt eigenlijk met online conversie bedoeld? Eenvoudig gezegd betekent het dat een bezoeker van jouw website overgaat tot de handeling die jij hem wilt laten verrichten.

  Voorbeelden van online conversie

  Het liefst laat je die bezoeker natuurlijk tot aanschaf van het aangeboden product overgaan. Maar er zijn haast altijd een aantal tussenstappen nodig, voordat daadwerkelijk tot die aanschaf wordt overgegaan. Zo kan een potentiële klant zich inschrijven voor je nieuwsbrief. Ook nu is er sprake van een online conversie. Je website, of een deel daarvan, was er immers op gericht om dit voor elkaar te krijgen. Dit geldt ook als een bezoeker van jouw website het contactformulier invult of een folder over je product downloadt. Aan de hand van de vooropgestelde KPI’s bepaal je welke online conversies belangrijk zijn voor jouw bedrijf.

  Lees verder na de afbeelding.

  Waarom is een goede online conversie belangrijk?

  Meten is weten

  Waarom is online conversie zo belangrijk, vraag jij je misschien af? De mate van online conversie wordt meestal aangegeven als een percentage. Je neemt het aantal bezoekers dat jouw website heeft bezocht en kijkt hoeveel daarvan werkelijk tot een conversie zijn overgegaan. Zijn van de 100 bezoekers er 20 tot het invullen van hun e-mailadres overgegaan, dan is de conversie dus 20/100e, ofwel een conversieratio van 20 procent. Door dit steeds te meten, kun jij zien of jouw campagnes werkelijk hun vruchten afwerpen. Voor die campagnes maak je vaak advertentiekosten, dus is het de moeite waard om te weten of dit voldoende oplevert.

  Wat is een goede online conversie?

  De hoogte van een online conversie is sterk afhankelijk van meerdere factoren, waaronder het type product, in welk land jouw doelgroep leeft en of je levert aan de zakelijke of particuliere markt. Daarnaast is het afhankelijk van de gebruiksvriendelijkheid van jouw website en de kwaliteit van de ingezette mediacampagnes. Over het algemeen is een online conversie, ook wel conversieratio genoemd, tussen de 1 en 4% gangbaar. Heb jij een lager percentage dan is het verstandig om kritisch te kijken naar de gehele Marketing en sales funnel.

  Je reclamebudget onder controle houden

  De bekendste plek waar je gedetailleerd kunt meten is Google Analytics. Hier kun je precies zien waar de converterende bezoeker vandaan is gekomen. Was hij via een betaalde advertenties op jouw site beland, dan weet je na enig rekenwerk precies hoeveel zo’n online conversie jou heeft gekost. Je kunt deze informatie gebruiken om je advertenties nog wat aan te scherpen of je website beter in te richten. Het helpt jou ook om je reclamebudget gerichter in te zetten.

  Wil je meer weten over de verbetering van je conversie met online tekstschrijven, neem dan contact met ons op of download ons gratis e-book ⤵


  Gratis ebook – Eerste hulp bij tekstschrijven!

  ✅ Direct gratis in je mailbox
  ✅ Leer direct meer over ezelsbruggetjes, de valkuilen van tekstschrijven en het bepalen van een doel voor je tekst
  ✅ Geschreven door de specialisten van Kennisdomein


  Eerste publicatie op: 1 september 2019
  Geschreven door: Team Kennisdomein
  Van Kennisdomein
  Team Kennisdomein bestaat uit specialisten die hun sporen hebben verdiend. Het team zorgt voor invulling van Kennisdomein vanuit de passie voor schrijven en het delen van kennis met anderen. De specialisten willen graag meer inzicht creëren in tal van onderwerpen zodat...
  Meer informatie

  Aanbevolen artikelen

  Een vulpen op oud perkament
  Marketing tips en uitleg
  Teksten kan je tegenwoordig in een handomdraai laten schrijven door een
  Podcast tafel en microfoon
  Marketing tips en uitleg
  Een moderne manier om jezelf, of je bedrijf, onder de aandacht te brengen is via een podcast. Wat zo’n pod...
  Vrouw presenteert inzet van marketing
  Marketing tips en uitleg
  Zit je eraan te denken om online marketing in te zetten voor jouw bedrijf? Het is de sleutel tot meer zich...
  Zilveren beeld met oude boeken
  Marketing tips en uitleg
  Ben je ooit overweldigd door de vele boekgenres die er zijn? Van literatuur tot lectuur, van klassiek tot ...
  Meer artikelen over Marketing tips en uitleg