Het belang van werkprocessen

Wat is het belang van werkprocessen? Als ondernemer weet je dat alles om efficiency draait. Hoe beter jouw werkprocessen zijn ingedeeld, hoe hoger de productiviteit is die je kunt behalen. Het belang van goede werkprocessen is dus groot. Heb je een kleine onderneming dan merk je dit bijvoorbeeld al bij het standaardiseren van je administratie. De wijze waarop je jouw e-mail beheert, de bestandsindeling die je voor je klanten hanteert en de manier waarop jij rekeningen uitstuurt; elke standaard werkwijze vormt een workflow waaraan je helemaal gewend bent. Je voert die dan ook snel uit op de automatische piloot.

Inhoudsopgave

  Een eeuw Workflows en de digitalisering

  De toenemende bedrijvigheid in de afgelopen eeuw vereiste steeds meer workflows. Deze gestandaardiseerde werkprocessen zorgden steeds vaker voor een concurrentievoordeel. Met name de inzet van mensen en middelen kon hierdoor stapsgewijs steeds efficiënter worden aangestuurd.

  Lees verder na de afbeelding.

  Administratieve chaos binnen een bedrijf

  © Kennisdomein

  Inmiddels bevinden we ons in een tijdperk van digitalisering. Er komen steeds meer pakketten op de markt die werkprocessen op een slimme wijze organiseren. Ga je zelf niet mee in deze stroom, dan kan de concurrentie je benadelen. Toch is niet ieder pakket voor elk bedrijf geschikt. Voor werkprocessen bestaat namelijk geen echte standaard. Pak je het digitaal inrichten van je workflow niet goed aan, dan kan dit soms zelfs tegen je gaan werken. Zonde van alle moeite en van al het geld.

  Er zijn de laatste jaren veel gratis voornamelijk engelstalige BPM-pakketten verschenen op de markt.

  Vraag ook eens na bij jouw CRM partner of zij de mogelijkheid bieden om werkprocessen te digitaliseren. Op deze wijze kun je vaak interessante koppelingen creëren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan het koppelen van werkprocessen aan functieprofielen.


  Wil je meer weten over het verbeteren van jouw werkprocessen, neem dan contact met ons op of download ons gratis e-book boordevol bedrijfsadvies.


  Werkprocessen en acquisitie

  Bestuur jij een eigen onderneming, dan is de jacht op nieuwe klanten continu aanwezig. Of jouw bedrijf nu groot is of klein, een vertaalslag naar een efficiënter werkproces kan je zomaar meer nieuwe klanten opleveren. Meer klanten betekent meer geld en daarmee de mogelijkheid tot verdere professionalisering.

  In jouw jacht op veelbelovende klanten, vaak ook ‘leads’ genoemd, probeer je op gestandaardiseerde wijze zoveel mogelijk aanmeldingen via internet te verzamelen. Met de stroomlijning van deze workflow valt veel voordeel te behalen.

  Ook het verzamelen van gegevens rond geïnteresseerden, vormt een positieve workflow die altijd beter kan. Zulke verbeterde werkprocessen vertalen zich binnen korte tijd in geld, waardoor jouw onderneming verder kan groeien.

  Verder groeien met goede werkprocessen

  Denk ook eens na over de manier waarop jij e-mailcampagnes voert. Zeker als je deze weet te koppelen aan je data-opslagsystemen. Zo grijpen verschillende werkprocessen in elkaar, waardoor de kracht van jouw bedrijf nog groter wordt.

  Wil je meer weten over het verbeteren van jouw werkprocessen, neem dan contact met ons op of download ons gratis e-book ⤵


  Gratis ebook met tips voor bedrijven en afdelingen!

  ✅ Direct gratis in je mailbox
  ✅ Creëer concrete doelen, een betere missie & visie en verbeter je marketing en communicatie inzet
  ✅ Geschreven door de specialisten van Kennisdomein


  Eerste publicatie op: 4 september 2019
  Geschreven door: Team Kennisdomein
  Van Kennisdomein
  Team Kennisdomein bestaat uit specialisten die hun sporen hebben verdiend. Het team zorgt voor invulling van Kennisdomein vanuit de passie voor schrijven en het delen van kennis met anderen. De specialisten willen graag meer inzicht creëren in tal van onderwerpen zodat...
  Meer informatie

  Aanbevolen artikelen

  Lancering van een start up
  Over ondernemen
  Ben je klaar om je startup te verwezenlijken? In dit blog delen we waardevolle tips en inzichten die je op...
  Leidinggevende die zijn team aanstuurt
  Over ondernemen
  Leiderschap is een kunst en een wetenschap. Ontdek de geheimen van effectief leiderschap, leer diverse sti...
  Prestatie geleverd - man is blij
  Over ondernemen
  Wil je jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen, maar weet je niet waar te beginnen? Ontdek hoe je dat aa...
  Foto van een verkoper die spullen verkoop
  Over ondernemen
  Is adverteren de sleutel tot succes voor jouw bedrijf? In deze blog ontrafelen we de voors en tegens, en d...
  Meer artikelen over Organiseren