Het belang van werkprocessen

Efficiëntie is key in elke onderneming. Hoe beter je werkprocessen, hoe hoger de productiviteit. In dit blog leggen we uit waarom deze processen zo cruciaal zijn en hoe je ze kunt optimaliseren.

Inhoudsopgave

  Wat is het belang van werkprocessen? Als ondernemer weet je dat alles om efficiency draait. Hoe beter jouw werkprocessen zijn ingedeeld, hoe hoger de productiviteit is die je kunt behalen. Het belang van goede werkprocessen is dus groot. Heb je een kleine onderneming dan merk je dit bijvoorbeeld al bij het standaardiseren van je administratie. De wijze waarop je jouw e-mail beheert, de bestandsindeling die je voor je klanten hanteert en de manier waarop jij rekeningen uitstuurt; elke standaard werkwijze vormt een workflow waaraan je helemaal gewend bent. Je voert die dan ook snel uit op de automatische piloot.

  Een eeuw Workflows en de digitalisering

  De toenemende bedrijvigheid in de afgelopen eeuw vereiste steeds meer workflows. Deze gestandaardiseerde werkprocessen zorgden steeds vaker voor een concurrentievoordeel. Met name de inzet van mensen en middelen kon hierdoor stapsgewijs steeds efficiënter worden aangestuurd.

  Lees verder na de afbeelding.

  Administratieve chaos binnen een bedrijf

  © Kennisdomein

  Inmiddels bevinden we ons in een tijdperk van digitalisering. Er komen steeds meer pakketten op de markt die werkprocessen op een slimme wijze organiseren. Ga je zelf niet mee in deze stroom, dan kan de concurrentie je benadelen. Toch is niet ieder pakket voor elk bedrijf geschikt. Voor werkprocessen bestaat namelijk geen echte standaard. Pak je het digitaal inrichten van je workflow niet goed aan, dan kan dit soms zelfs tegen je gaan werken. Zonde van alle moeite en van al het geld.

  Er zijn de laatste jaren veel gratis voornamelijk engelstalige BPM-pakketten verschenen op de markt.

  Vraag ook eens na bij jouw CRM partner of zij de mogelijkheid bieden om werkprocessen te digitaliseren. Op deze wijze kun je vaak interessante koppelingen creëren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan het koppelen van werkprocessen aan functieprofielen.


  Wil je meer weten over het verbeteren van jouw werkprocessen, neem dan contact met ons op of download ons gratis e-book boordevol bedrijfsadvies.


  Werkprocessen en acquisitie

  Bestuur jij een eigen onderneming, dan is de jacht op nieuwe klanten continu aanwezig. Of jouw bedrijf nu groot is of klein, een vertaalslag naar een efficiënter werkproces kan je zomaar meer nieuwe klanten opleveren. Meer klanten betekent meer geld en daarmee de mogelijkheid tot verdere professionalisering.

  In jouw jacht op veelbelovende klanten, vaak ook ‘leads’ genoemd, probeer je op gestandaardiseerde wijze zoveel mogelijk aanmeldingen via internet te verzamelen. Met de stroomlijning van deze workflow valt veel voordeel te behalen.

  Ook het verzamelen van gegevens rond geïnteresseerden, vormt een positieve workflow die altijd beter kan. Zulke verbeterde werkprocessen vertalen zich binnen korte tijd in geld, waardoor jouw onderneming verder kan groeien.

  Verder groeien met goede werkprocessen

  Denk ook eens na over de manier waarop jij e-mailcampagnes voert. Zeker als je deze weet te koppelen aan je data-opslagsystemen. Zo grijpen verschillende werkprocessen in elkaar, waardoor de kracht van jouw bedrijf nog groter wordt.

  Wil je meer weten over het verbeteren van jouw werkprocessen, neem dan contact met ons op of download ons gratis e-book ⤵


  Gratis ebook met tips voor bedrijven en afdelingen!

  ✅ Direct gratis in je mailbox
  ✅ Creëer concrete doelen, een betere missie & visie en verbeter je marketing en communicatie inzet
  ✅ Geschreven door de specialisten van Kennisdomein


  Eerste publicatie op: 4 september 2019
  Geschreven door: Team Kennisdomein
  Van Kennisdomein
  Team Kennisdomein bestaat uit specialisten die hun sporen hebben verdiend. Het team zorgt voor invulling van Kennisdomein vanuit de passie voor schrijven en het delen van kennis met anderen. De specialisten willen graag meer inzicht creëren in tal van onderwerpen zodat...
  Meer informatie

  Aanbevolen artikelen

  Groep mensen die op kantoor samenwerkt
  Organiseren
  Hoewel thuiswerken de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen, zijn de voordelen van op kantoor we...
  Scherm met data
  Over ondernemen
  In het tijdperk van digitalisering en technologische vooruitgang is data het middelpunt geworden voor orga...
  Zwangere vrouw met blond haar
  Over ondernemen
  Je hebt een eigen bedrijf en krijgt een kind. Betekent ZZP en zwanger dat je nu maandenlang zonder inkomen...
  Man met donkere haren en ledlampen
  Over ondernemen
  In een wereld die steeds meer gedreven wordt door commerciële belangen en concurrentie, is het merkenrecht...
  Meer artikelen over Organiseren