Retargeting en remarketing: boost jouw marketing met Google

Heb je wel eens gehoord van retargeting en remarketing in Google? Perfect, jij bent niet de enige! In deze blog ontrafelen we wat het precies inhoudt en hoe jij deze tools kunt inzetten voor jouw marketingstrategie. Lees snel verder!

Inhoudsopgave

  Er wordt veel gesproken over retargeting / remarketing in Google, maar misschien is jou nog niet duidelijk wat er met die termen wordt bedoeld. Bekijken we het woord ‘target’, dan betekent dit je doel. Binnen de marketing is dat een potentiële klant, waaraan jij iets verkopen wilt. Overigens hoeft het verkopen van je product (nog) niet altijd op het eerste plan te staan. Bij retargeting / remarketing kan ook het verspreiden van je nieuwsbrief een doel zijn waarmee je de target opnieuw benadert. De termen retargeting en remarketing gaan dus over het terughalen van een bestaande potentiële klant. Beide termen hebben dezelfde betekenis.

  Natuurlijk vraag jij je af hoe je de juiste data voor retargeting in handen krijgt. Daar hoef je zelf geen moeilijke acties voor te ondernemen. In de uitleg die we je hier geven, gaan we uit van remarketing via Google Ads. Google stelt hiervoor een tag beschikbaar die je aan je website toevoegt. Bezoekt iemand dan jouw website, dan wordt van die persoon het ip-adres geregistreerd of wordt een cookie op diens computer geplaatst. Zo verzamel je geleidelijk aan de gegevens van alle personen die een bezoek aan jouw website hebben gebracht.

  Lees verder na de afbeelding.

  Retargeting / Remarketing toepassen in Google

  Directe koppeling tussen websitebezoek en advertentie

  Om de remarketing in Google goed te laten werken, vraagt Google je vooraf om productfeeds. Heb je bijvoorbeeld een webshop, dan gaat het om afbeeldingen met bijbehorende informatie van al je producten. Je plaatst ze bij Google in een bibliotheek, door ze vooraf te uploaden. Wanneer een bezoeker vervolgens één van jouw producten bekijkt, zorgt de dynamische remarketing van Google ervoor dat jouw bezoeker later nogmaals dit product als advertentie onder ogen krijgt. Dit is een duidelijk voorbeeld van remarketing in Google, waarbij de koppeling tussen het bezoek en de advertentie die erop volgt vrij direct is.

  Retargeting met Google Tag Manager

  Je kunt er ook voor kiezen om een tag uit Google Tag Manager op je website te zetten. Pas je op deze manier remarketing toe, dan heb je veel meer keuze. Je kunt de retargeting ads dan specifiek richten op de doelgroepen die Google Analytics voor je kan maken. Denk hierbij aan demografische factoren of bepaalde interesses van mensen in jouw doelgroep. Bovendien bespaar je op je reclamebudget door zeer kortstondige bezoekers van jouw website van retargeting in de praktijk uit te sluiten. Die waren bij jou vermoedelijk aan het verkeerde adres en hoeven verder niet met reclame te worden verleid. Je kunt ook bezoekers uitsluiten die reeds een product gekocht hebben. Het is natuurlijk zonde om deze bezoekers nogmaals een advertentie te laten zien. Besteed het advertentietegoed liever aan een potentiële koper.

  Je kosten in de hand houden

  De gegevens die je over je doelgroep hebt verzameld, kun je ongeveer anderhalf jaar blijven gebruiken. Nu zal jouw retargeting / remarketing in Google zorgen voor meer effectiviteit in jouw reclamebudget. Je bent immers niet van plan om een bezoeker te lang met jouw advertenties te blijven bestoken. In Google Analytics meet je ook direct hoe jouw retargeting / remarketing in Google uitwerkt. Doen bepaalde advertenties hun werk niet goed, dan skip je ze direct. Je maakt zo optimaal gebruik van je reclamebudget.

  Wil je meer weten over remarketing voor jouw bedrijf, neem dan contact met ons op of download ons gratis e-book ⤵


  Gratis ebook met tips voor bedrijven en afdelingen!

  ✅ Direct gratis in je mailbox
  ✅ Creëer concrete doelen, een betere missie & visie en verbeter je marketing en communicatie inzet
  ✅ Geschreven door de specialisten van Kennisdomein


  Eerste publicatie op: 3 september 2019
  Geschreven door: Team Kennisdomein
  Van Kennisdomein
  Team Kennisdomein bestaat uit specialisten die hun sporen hebben verdiend. Het team zorgt voor invulling van Kennisdomein vanuit de passie voor schrijven en het delen van kennis met anderen. De specialisten willen graag meer inzicht creëren in tal van onderwerpen zodat...
  Meer informatie

  Aanbevolen artikelen

  Een vulpen op oud perkament
  Marketing tips en uitleg
  Teksten kan je tegenwoordig in een handomdraai laten schrijven door een
  Podcast tafel en microfoon
  Marketing tips en uitleg
  Een moderne manier om jezelf, of je bedrijf, onder de aandacht te brengen is via een podcast. Wat zo’n pod...
  Vrouw presenteert inzet van marketing
  Marketing tips en uitleg
  Zit je eraan te denken om online marketing in te zetten voor jouw bedrijf? Het is de sleutel tot meer zich...
  Zilveren beeld met oude boeken
  Marketing tips en uitleg
  Ben je ooit overweldigd door de vele boekgenres die er zijn? Van literatuur tot lectuur, van klassiek tot ...
  Meer artikelen over Marketing tips en uitleg