Bijblijven of vooroplopen met kunstmatige intelligentie

De wereld van kunstmatige intelligentie, oftewel artificial intelligence, afkort AI, is volop in beweging. Wil je bijblijven of vooroplopen met kunstmatige intelligentie? Dan is het noodzakelijk je in het onderwerp te verdiepen en kennis en vaardigheden op te doen. Door een opleiding kunstmatige intelligentie te volgen kan je je professionele groei ondersteunen en voortdurend up-to-date blijven. 

Inhoudsopgave

  Wat voor opleidingen en trainingen AI zijn er

  Het aanbod trainingen en opleidingen AI is heel divers. Logisch, als je kijkt naar de steeds grotere plek die kunstmatige intelligentie inneemt. En dat zowel in ons persoonlijk leven als in de industrie, op kantoor en bij de overheid. Sommige trainingen duren een of twee dagen, andere vragen een paar maanden om je inzet. Er zijn trainingen en opleiding voor middelbaar en hoger opgeleiden, en je kunt zowel thuis (online) studeren als op locatie, meestal in groepsverband. 

  Lees verder na de afbeelding.

  Futuristisch beeld van een vrouw die de toekomst in kijkt

  Voorbeelden van trainingen en opleidingen

  Zoals hiervoor al gezegd, is het aanbod trainingen en opleidingen AI zeer divers. Hieronder lichten we er twee uit. 

  AI Essentials

  Een belangrijke training is de AI Essentials; van theorie naar praktijk. Met zo’n training krijg je een goed begrip van de (on)mogelijkheden van AI en hoe je kunstmatige intelligentie kunt inzetten binnen jouw bedrijf. Vaak kan je zo’n training combineren met een officieel examen.
  Wat je onder andere leert: 

  • Voor- en nadelen van AI
  • Een goed begrip van machine learning en deep learning
  • Toepassingsmogelijkheden en het verkennen van oplossingen
  • Risico’s van AI
  • Ethische overwegingen

  Het prettige van een dergelijke training is dat je niet alleen theorie krijgt, maar ook praktijkvoorbeelden. Hierdoor gaat AI veel meer ‘leven’ en ontwikkel je een veel beter begrip. De training AI Essentials duurt een dag, wordt doorgaans in klassikaal verband gegeven, op meerdere locaties. 

  AI for Business and Government 

  Deze cursus duurt drie maanden en kan je helemaal online doen. Handig natuurlijk, want je studeert op het moment dat het jou uitkomt. Na drie maanden doe je examen en krijg je het certificaat ‘AI for Business and Government’ van de NL AIC. Deze cursus is vooral bedoeld voor mensen die beslissingen moeten nemen over het al dan niet inzetten en toepassen van AI in hun werkomgeving, bijvoorbeeld over de inzet van AI-gegenereerde teksten.
  Wat je onder andere leert:

  • Begrip van robots, data
  • Kennis van machine learning, deep learning en algoritmes
  • Toepassingsmogelijkheden van AI
  • Betrouwbaarheidsaspecten
  • Risico’s en succesfactoren
  • Nadenken over de toekomst van AI

  AI gerelateerde trainingen en cursussen

  Het inzetten en toepassen van AI is één ding, als je niet beschikt over andere benodigde vaardigheden kan dat tot problemen leiden. Daarom wordt een training kunstmatige intelligentie vaak voorafgegaan of gecombineerd met andere trainingen. Denk dan vooral aan een klassikale cursus office en Adobe-cursussen. Je leert tijdens zo’n training beter en sneller te werken met gangbare softwareprogramma’s zoals Word, Outlook, Illustrator en Excel. 

  In-house trainingen 

  Naast trainingen en opleidingen AI op locatie of volledig online kan je ook cursussen op een locatie naar wens boeken. Bijvoorbeeld bij jou op kantoor. Dat heeft natuurlijk een aantal voordelen: je personeel leert allemaal hetzelfde, op hetzelfde moment en kan daarna gezamenlijk met het geleerde aan de slag. Ze kunnen elkaar helpen waar nodig en sparren over de toepassingsmogelijkheden. Dit is van duidelijke meerwaarde voor het bedrijf. 

  Eerste publicatie op: 30 april 2024
  Geschreven door: Team Kennisdomein
  Van Kennisdomein
  Team Kennisdomein bestaat uit specialisten die hun sporen hebben verdiend. Het team zorgt voor invulling van Kennisdomein vanuit de passie voor schrijven en het delen van kennis met anderen. De specialisten willen graag meer inzicht creëren in tal van onderwerpen zodat...
  Meer informatie

  Aanbevolen artikelen

  Jongen is aan het leren
  Organiseren
  Een hbo-diploma is een geweldige start op de arbeidsmarkt. Met zo’n diploma op zak openen zich vele deuren...
  Man geeft een training aan groep mensen
  Organiseren
  Effectief leidinggeven is niet eenvoudig en vraagt om allerlei vaardigheden. Er bestaat zoiets als een nat...
  Vrouw die het woord heeft aan tafel
  Organiseren
  Wil je, of heb je een functie waarbij leidinggeven bij de overheid centraal staat? Dan wil je natuurlijk j...
  Groep mensen die op kantoor samenwerkt
  Organiseren
  Hoewel thuiswerken de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen, zijn de voordelen van op kantoor we...
  Meer artikelen over Organiseren