Wat is Google lens search

Google lens search is een leuke én handige app van Google voor je telefoon en tablet. Je kunt er van alles mee, voornamelijk gericht op het snel vinden van relevante informatie. Hoewel Google lens search een slimme en handige tool is, wordt deze nog niet heel veel gebruikt. Ook werkt de tool nog niet op alle telefoons even goed en zijn niet altijd alle mogelijkheden beschikbaar. Dit verbetert echter wel continue zodat op termijn hierin een flinke vooruitgang is te verwachten. We vertellen in dit artikel wat je zoal met Google lens kunt doen en wat de voordelen zijn van deze app. 

Inhoudsopgave

  De bedoeling van Google lens is het opvragen van informatie of het ondernemen van actie naar aanleiding van 

  • Foto’s op je telefoon
  • Objecten om je heen
  • Afbeeldingszoekopdrachten. 

  Wat bedoelen ze hier nou precies mee? We geven een voorbeeld. 

  Lees verder na de afbeelding.

  Wat is Google lens search
  Bron afbeelding: theverge.com

  Op je telefoon staan allerlei foto’s en we nemen als voorbeeld een foto van een collega die tijdens de laatste bedrijfsborrel en geweldige outfit droeg. Alles klopte: het kostuum, de schoenen, de das en het overhemd. Dat wil jij ook. Maar waar kan je die items die je zo bevallen kopen?

  1. Je opent de Google foto’s app op je telefoon; tik op: 

  Google Photos

  2. Selecteer de foto van je collega in de geweldige outfit
  3. Tik op Google lens:

  Google Lens

  4. Je krijgt nu allerlei relevante informatie te zien. Bijvoorbeeld waar je dergelijke kostuums kunt kopen. Wil je verder verfijnen dan kan je inzoomen op de schoenen of de stropdas om over deze onderdelen specifieke informatie te vinden. 


  Wil je meer weten over de inzet van marketing, neem dan contact met ons op of download ons gratis e-book boordevol marketingtips.


  Bruikbare informatie

  Het voorbeeld van de outfit is natuurlijk leuk maar er is met Google lens search veel meer interessante informatie te vinden. Bijvoorbeeld over producten van je concurrenten. Neem een foto van het object waarover je meer info wilt. Enkele voorbeelden:

  Streepjescodes. Als proef nemen we een foto van de streepjescode op een pak volkoren pasta. Die paste smaakte ons wel en willen we nog eens kopen. De foto met de streepjescode openen we in Google foto’s waarna we op Google lens tikken. Er komt nu allerlei informatie beschikbaar. Ten eerste welk product hoort bij deze streepjescode. Dat klopt: het pak pasta van het bewuste merk wordt gevonden. Vervolgens tikken we op de gevonden informatie waarna nog veel meer informatie beschikbaar komt: waar de pasta te koop is en zelfs een prijsvergelijker. 

  Een boek. We zien in de wachtkamer, bij vrienden of in de bibliotheek een boek waarover we meer willen weten. Maak een foto van het boek, open in Google foto’s en tik op Google lens en voila. Je kunt nu reviews en samenvattingen lezen, ontdekken waar het boek te koop is en wat het kost. 

  Planten, dieren, schilderijen. Alles wat je wilt weten over een bepaalde diersoort of plantensoort vind je met de Google lens search app. Maak een foto en lees alles wat je weten wilt. Loop je in een museum en wil je meer weten van een bepaald schilderij of kunstobject? Google lens vertelt het je. 

  Algemene informatie en actie ondernemen

  Behalve informatie vinden kan je via Google lens ook actie ondernemen. Zo kan je via een foto van een visitekaartje het adres en telefoonnummer eenvoudig toevoegen in je contactenlijst. Zie je een poster van een evenement? Zet met behulp van Google lens de datum in je agenda. De toepassingen zijn heel gevarieerd en handig. Door bepaalde zinnen of woorden te selecteren en te kopiëren kan je ze eenvoudig in een document plakken. 

  Google Lens combineren met andere diensten

  Google Lens laat zich ook goed combineren met andere diensten van Google. Zo is Google lens geïntegreerd met Google Maps. Handig als je bijvoorbeeld in een restaurant zit. Maak een foto van het menu en de app vertelt je wat de populairste gerechten zijn aan de hand van reviews en recensies. Lens kan je ook helpen bij het afrekenen. Wil je snel weten hoeveel je moet betalen inclusief fooi van 5 of 10%? Wil je het bedrag opsplitsen en berekenen hoeveel jij en je vrienden per persoon moeten betalen? Dat kan met Google lens. 

  Er is ook samenwerking tussen Google lens en bepaalde tijdschriften. Bekijk je bijvoorbeeld een magazine over koken, dan kan je met behulp van Google lens veel extra informatie ontvangen. Niet alleen een recept dat in het blad staat maar ook een video met stap-voor-stap instructies hoe je het gerecht moet bereiden. Dit gebeurt met augmented reality. 

  Ook Google Go is verbonden met Google lens. Google Go is geoptimaliseerd voor goedkopere smartphones en geschikt voor gebruikers met kleinere data bundels. 

  Met Google lens kan je ook teksten laten voorlezen en laten vertalen. Google wil hiermee ook bereiken dat miljoenen mensen die niet kunnen lezen of een bepaalde vreemde taal niet beheersen toch gebruik kunnen maken van relevante informatie. 

  Wil je meer weten over de inzet van marketing, neem dan contact met ons op of download ons gratis e-book ⤵


  Gratis ebook met tips voor bedrijven en afdelingen!

  ✅ Direct gratis in je mailbox
  ✅ Creëer concrete doelen, een betere missie & visie en verbeter je marketing en communicatie inzet
  ✅ Geschreven door de specialisten van Kennisdomein


  Eerste publicatie op: 18 december 2019
  Geschreven door: Team Kennisdomein
  Van Kennisdomein
  Team Kennisdomein bestaat uit specialisten die hun sporen hebben verdiend. Het team zorgt voor invulling van Kennisdomein vanuit de passie voor schrijven en het delen van kennis met anderen. De specialisten willen graag meer inzicht creëren in tal van onderwerpen zodat...
  Meer informatie

  Aanbevolen artikelen

  Een vulpen op oud perkament
  Marketing tips en uitleg
  Teksten kan je tegenwoordig in een handomdraai laten schrijven door een
  Podcast tafel en microfoon
  Marketing tips en uitleg
  Een moderne manier om jezelf, of je bedrijf, onder de aandacht te brengen is via een podcast. Wat zo’n pod...
  Vrouw presenteert inzet van marketing
  Marketing tips en uitleg
  Zit je eraan te denken om online marketing in te zetten voor jouw bedrijf? Het is de sleutel tot meer zich...
  Zilveren beeld met oude boeken
  Marketing tips en uitleg
  Ben je ooit overweldigd door de vele boekgenres die er zijn? Van literatuur tot lectuur, van klassiek tot ...
  Meer artikelen over Marketing tips en uitleg