Wat is outsourcing?

Outsourcing betekent uitbesteden. Soms kan een organisatie vanuit strategisch oogpunt besluiten om bepaalde bedrijfsactiviteiten uit te besteden aan een andere onderneming (de dienstverlener). Het kan gaan om nieuwe of bestaande activiteiten. In het laatste geval geeft de organisatie er de voorkeur aan een deel van de eigen organisatiemiddelen niet langer in te zetten maar om de werkzaamheden elders onder te brengen.

Doorgaans wordt als derde een partij gekozen voor wie de werkzaamheden juist tot de kernactiviteiten behoren. De werkzaamheden waarvoor regelmatig wordt gekozen voor outsourcing zijn de salarisadministratie, opslag, wagenpark, ICT-beheer, marketing en horeca.

Outsourcing is sinds de eeuwwisseling steeds populairder geworden. Veel bedrijven besluiten zich meer te concentreren op hun eigen kernactiviteiten en derden in te zetten voor niet-kerntaken.

Lees verder na de afbeelding.

Outsourcing

Voordelen outsourcing

Er wordt doorgaans gekozen voor outsourcing om strategische redenen. De voordelen van outsourcing:

  • Men hoeft niet zelf te voorzien in gekwalificeerd personeel, maar kan de zorg voor gekwalificeerde medewerkers verleggen naar de dienstverlener.
  • Vergroten van flexibiliteit. Afscheid nemen van personeel in loondienst is doorgaans niet gemakkelijk en kan veel geld kosten terwijl het contract met een dienstverlener eindig is.
  • Het nastreven van een hoog kwaliteitsniveau. Eigen personeel hoeft niet te worden opgeleid en je haalt mensen binnen met bestaande ervaring. Zo kan er direct een professional worden ingezet.
  • Vrijkomen van vermogen. Indien bestaande activiteiten worden uitbesteed, kunnen bedrijfsmiddelen vaak worden afgestoten. Denk aan gebouwen, machines en transportmiddelen. De liquiditeitspositie verbetert en vrijgekomen vermogen kan op deze manier worden geïnvesteerd.

Risico’s van outsourcing

Outsourcing kent een aantal voordelen maar er kleven ook risico’s aan. De dienstverlener kan zich niet houden aan gemaakte afspraken waardoor de opdrachtgever in de problemen komt. Het kan ook voorkomen dat een dienstverlener systematisch onder presteert, bijvoorbeeld door meer uren te declareren dan zijn gewerkt. Dit kan (lange tijd) gebeuren. Dit wordt Shirking genoemd.

Het is ook mogelijk dat de dienstverlener opgedane kennis inzet voor derden of concurrentiegevoelige informatie doorspeelt. Zo wordt haar vertrouwenspositie beschaamt (poaching).

Er kan ook een verkeerde machtspositie ontstaan. Opdrachtgever wordt steeds afhankelijker van de dienstverlener en machtsmisbruik ligt op de loer, bijvoorbeeld door steeds hogere tarieven te bedingen. Dit wordt opportunistic repricing genoemd.

Een specialist inhuren kan ook via Kennisdomein.

Team Kennisdomein

Van Kennisdomein
Team Kennisdomein bestaat uit specialisten die hun sporen hebben verdiend. Het team zorgt voor invulling van Kennisdomein vanuit de passie voor schrijven en het delen van kennis met anderen. De specialisten willen graag meer inzicht creëren in tal van onderwerpen zodat...
Meer informatie

Reacties

  1. Vincent Rondwijk schreef:

    Mijn broer heeft ook de voordelen van outsourcing gemerkt. Sinds een tijdje doet hij zijn salarisadministratie niet meer zelf. Dit zorgt ervoor dat hij meer tijd heeft voor andere projecten binnen zijn bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Aanbevolen artikelen

Man op de maan met Nederlandse vlag
Ondernemen

13-02-'23

13 februari 2023

Een missie formuleren
Een missie formuleren kan enorm lastig zijn. Terwijl het toch vaak maar om een korte tekst gaat die  ...
Kickstart voor jouw bedrijf of afdeling-Deel3
Marketing tips en uitleg

19-01-'23

19 januari 2023

De inzet van marketing (deel 3)
Het afgelopen decennium is de inzet van marketing in een stroomversnelling geraakt. Marketeers hebben afko...
Kickstart voor jouw bedrijf of afdeling-Deel2
Ondernemen

19-01-'23

19 januari 2023

Het nut van een businessplan (deel 2)
Wat is nu de juiste manier om te starten en wat is het nut van een businessplan? Waar sommigen zonder plan...
Kickstart voor jouw bedrijf of afdeling-Deel1
Ondernemen

19-01-'23

19 januari 2023

Kickstart voor jouw bedrijf of afdeling (deel 1)
In deze blogreeks lees je meer over de vraag waarom het belangrijk is om vooraf na te denken over de besta...
Meer artikelen over Ondernemen

Gratis email updates

Altijd op de hoogte met onze e-mail updates!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.