Wat doet een landingspagina

Een landingspagina is een pagina op een website en in feite is elke pagina op een website een landingspagina. Vraag is hoe bezoekers op een bepaalde website terecht komen. Hiervoor worden vaak zogenaamde speciale landingspagina’s ingericht. Bezoekers van een website hebben de website op een bepaalde manier ontdekt. Dat kan door een zoekopdracht zijn maar ook bijvoorbeeld het gevolg zijn van een online of offline campagne. De bezoeker “landt” als het ware op een bepaalde website. Door een pagina van een website op een specifieke manier in te richten, landen bezoekers op deze specifieke pagina. 

Inhoudsopgave

  Hoe wordt een landingspagina ingezet

  Over het algemeen worden landingspagina’s gebruikt om een bepaalde aanbieding of campagne te promoten. Zo worden landingspagina’s bijvoorbeeld gekoppeld aan Google Ads campagnes. Je promoot bijvoorbeeld een aantrekkelijke aanbieding in een campagne op Google, via SEA (betaalde advertenties). Geïnteresseerden die klikken op jouw advertentie komen direct terecht op de pagina met de aanbieding en bijvoorbeeld niet op de homepage van je website.

  Lees verder na de afbeelding.

  Wat doet een landingspagina

  Landingspagina’s worden ook ingezet om de eigen website te promoten zonder dat daar direct een aanbieding of campagne aan hangt. Het is mogelijk om een (groot) aantal teksten te schrijven of te laten schrijven voor allerlei landingspagina’s. Bijvoorbeeld per product of dienst. Bezoekers van een website landen dan steeds op de juiste plek en krijgen de informatie waarnaar zij op zoek zijn. Het is belangrijk dat een landingspagina goed aansluit bij de zoekopdracht die de bezoeker heeft ingegeven. 

  Voorbeeld en eisen landingspagina; SEA

  Een SEA campagne met daaraan gekoppeld een landingspagina moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Promoot je bijvoorbeeld korting op een bepaald product, dan moet de bezoeker als deze klikt op de advertentie direct terecht komen op een pagina waar dit product kan worden aangeschaft. Het beste is het, als de landingspagina overeenkomsten vertoont met de advertentie waarop werd geklikt. Plaats bijvoorbeeld een banner in dezelfde kleur en/of vormgeving als in de advertentie. De landingspagina moet zowel tekstueel als qua beeld overeenkomen met de campagne banner in de advertentie. Bezoekers zien zo in één oogopslag dat zij op de juiste pagina terecht zijn gekomen.


  Wil je meer weten over het schrijven van landingspagina’s, neem dan contact met ons op of download ons gratis e-book boordevol marketingtips.


  Het is ook belangrijk dat de landingspagina de juiste informatie bevat, in dit geval over het product dat met korting kan worden aangeschaft. Het is niet de bedoeling op de landingspagina allerlei  informatie te geven over andere producten. 

  Een duidelijke call to action mag niet ontbreken. Bezoekers willen direct kunnen zien hoe zij het product met korting kunnen aanschaffen. Eén prominente call to action en niet meer dan dat want dit leidt bezoekers af. Dezelfde call to action mag overigens wel meerdere keren voorkomen op de pagina, onder de voorwaarde dat het uiterlijk steeds hetzelfde is. Bijvoorbeeld bovenaan en onderaan de pagina. 

  Voorbeeld en eisen landingspagina; websites

  Ook zonder SEA campagne kan je met landingspagina’s meer bezoekers naar je website trekken. Deze methode wordt door veel bedrijven ingezet. Zo kan je bijvoorbeeld per product of productgroep een landingspagina schrijven. Verkoop je bijvoorbeeld meubels, dan kan je over verschillende meubel categorieën een landingspagina schrijven: tafels, stoelen, kasten en dergelijke. Tevoren kan je bedenken op welke zoekwoorden bezoekers zullen zoeken op het internet. Bijvoorbeeld “stoel kopen” of “tafel kopen”. Je kunt dit nog uitbreiden naar bijvoorbeeld extra landingspagina’s zoals “tafel hout kopen” of “leren bankstel kopen”.  

  Een andere mogelijkheid van landingspagina’s is het krijgen van meer bekendheid in een bepaalde regio. Een advocatenkantoor gevestigd in Utrecht bijvoorbeeld, kan landingspagina’s schrijven gekoppeld aan kleinere plaatsen in de omgeving. Zo krijgt het kantoor meer bekendheid in de eigen regio. Er zijn ook bedrijven die landelijk werken en bijvoorbeeld voor elke provincie of zelfs voor elke stad in Nederland een landingspagina schrijven. Voor dit soort bulkteksten wordt vaak een tekstschrijver ingehuurd omdat het specifieke vaardigheden vraagt om steeds een relevante en inhoudelijk interessante tekst te schrijven over in feite hetzelfde onderwerp.

  Wil je meer weten over het schrijven van landingspagina’s, neem dan contact met ons op of download ons gratis e-book ⤵


  Gratis ebook – Eerste hulp bij tekstschrijven!

  ✅ Direct gratis in je mailbox
  ✅ Leer direct meer over ezelsbruggetjes, de valkuilen van tekstschrijven en het bepalen van een doel voor je tekst
  ✅ Geschreven door de specialisten van Kennisdomein


  Eerste publicatie op: 3 september 2019
  Geschreven door: Team Kennisdomein
  Van Kennisdomein
  Team Kennisdomein bestaat uit specialisten die hun sporen hebben verdiend. Het team zorgt voor invulling van Kennisdomein vanuit de passie voor schrijven en het delen van kennis met anderen. De specialisten willen graag meer inzicht creëren in tal van onderwerpen zodat...
  Meer informatie

  Aanbevolen artikelen

  Marketing medewerker met veel ideeen
  Marketing tips en uitleg
  Ontdek de kracht van online marketing specialisaties. In dit blog onthullen we de geheimen achter verschil...
  Geschiedenis van boeken
  Marketing tips en uitleg
  De geschiedenis van het boek gaat terug tot de Oude Romeinen. Als we kijken naar het fenomeen schrijven ze...
  Een boek laten schrijven
  Advertorial
  Veel mensen hebben een verhaal; uit het leven gegrepen of gebaseerd op pure fantasie. Een boek laten schri...
  Kickstart voor jouw bedrijf of afdeling-Deel3
  Marketing tips en uitleg
  Het afgelopen decennium is de inzet van marketing in een stroomversnelling geraakt. Marketeers hebben afko...
  Meer artikelen over Marketing tips en uitleg