De kracht van effectief HRM

Vraag je je af wat HRM precies is? Wij ontrafelen voor je hoe het jouw bedrijf kan helpen groeien. Haal het beste uit je team en stuur je organisatie succesvol aan!

Inhoudsopgave

  HRM is de afkorting van de Engelse term Human Resources Management.
  In het Nederlands: (strategisch) personeelsmanagement. HRM wordt op Wikipedia vertaald als ‘beheer van menselijke productiemiddelen’. Ook de termen personeelszaken en P&O worden vaak gebruikt in het kader van HRM. Echter, wanneer de term HRM wordt gebruikt wordt veelal gedoeld op een meer specifieke invulling van het personeelsbeleid.

  Het uitgangspunt is de mens binnen de organisatie. Hoe kunnen de kwaliteiten van elke medewerker in het bedrijf optimaal worden ingezet en benut?

  Lees verder na de afbeelding.

  Brainstormsessie met team

  © Kennisdomein

  Uitgangspunten HRM

  Het belangrijkste uitgangspunt van humanresourcemanagement is dat mensen binnen een organisatie geen kostenpost zijn maar behoren tot de activa. Door zo goed mogelijk gebruik te maken van de kwaliteiten van de medewerkers komt dit de organisatie als geheel ten goede. Een volgend uitgangspunt is dat het personeelsbeleid de verantwoordelijkheid is van het management en een langetermijnvisie onontbeerlijk is.

  Strategische inzet van HRM ziet onder meer toe op het opstellen van functieprofielen, werving en selectie en het opstellen van opleidingsplannen. Deze onderdelen hangen ook nauw met elkaar samen en dienen geïntegreerd te worden toegepast. Het verbeteren van de onderlinge samenwerking met als doel het creëren van een gevoel van collectieve verantwoordelijkheid, personeel motiveren, oog voor veranderingen binnen de organisatie, voor kwaliteit en kwantiteit, in het heden en met een blik op de toekomst.

  Door de juiste inzet van HRM kan een bedrijf grote stappen vooruit zetten. Soms is het nodig de bedrijfscultuur een nieuwe boost te geven; deze te veranderen of te verstevigen. Bestaande regels en structuren moeten soms worden afgeschaft of veranderd om ruimte te bieden aan vernieuwing en inspiratie. Een business coach kan zowel bestaande bedrijven als startende ondernemingen helpen bij het optimaal inzetten van HRM.

  Wil je meer weten over het inhuren van een bedrijfsadviseur, neem dan contact met ons op of download ons gratis e-book ⤵


  Gratis ebook met tips voor bedrijven en afdelingen!

  ✅ Direct gratis in je mailbox
  ✅ Creëer concrete doelen, een betere missie & visie en verbeter je marketing en communicatie inzet
  ✅ Geschreven door de specialisten van Kennisdomein


  Eerste publicatie op: 3 september 2019
  Geschreven door: Team Kennisdomein
  Van Kennisdomein
  Team Kennisdomein bestaat uit specialisten die hun sporen hebben verdiend. Het team zorgt voor invulling van Kennisdomein vanuit de passie voor schrijven en het delen van kennis met anderen. De specialisten willen graag meer inzicht creëren in tal van onderwerpen zodat...
  Meer informatie

  Aanbevolen artikelen

  Scherm met data
  Over ondernemen
  In het tijdperk van digitalisering en technologische vooruitgang is data het middelpunt geworden voor orga...
  Zwangere vrouw met blond haar
  Over ondernemen
  Je hebt een eigen bedrijf en krijgt een kind. Betekent ZZP en zwanger dat je nu maandenlang zonder inkomen...
  Man met donkere haren en ledlampen
  Over ondernemen
  In een wereld die steeds meer gedreven wordt door commerciële belangen en concurrentie, is het merkenrecht...
  Zakenmensen die bij een diep gat staan
  Over ondernemen
  Het maken van een strategische planning is een must voor elk bedrijf. Zo’n planning gaat over alles wat me...
  Meer artikelen over Over ondernemen